Welcome to blogdindateJa

Selasa, Ogos 24, 2010

Fabret Dokter Ever

Assalamualaikum, salam satu Malaysia semua..

Lama dah dinda x update content blog + blog walking...
akhir-akhir ni xde moodlah.. hurmm..
sawang2 menebal, terus membuatkan hidung dinda ni terasa gatal bila kerja2 mengemaskini blog dijalankan. Akibatnya bersin2 lah dinda sehari yang akhirnya menyebabkan tekak sakit dan dapat selsema.
(padahal tersalah makan...maybelah)

Akibatnya semalam pergi kerja, bawa kehulu hilir tisu sekotak dari satu kelas ke kelas yang lain... kejab2 gi tandas. ditambah suara yg serak2+sengau.. "haishh.. hilang jab suara aku yang merdu tu" nasib baik 3 hari ni, budak2 ada ujian fasa.. xdelah nak guna anak tekak ni sangat...

Atas nasihat kawan-kawan yang prihatin, maka dinda ambillah MC hari ni..huhu malasnya gi jumpa doktor.. bukannya apa, dinda ni pelik sikit. Badan dinda ni lambat nak lut dgn ubat, kecuali ubat tu betul2 power. Mana taknya, orang lain makan ubat mengantuk, then boleh tto n rehat. dinda plak, jadi xbole tito.. hah! benci mkn ubat.. So, secara tradisionalnya, dinda suka amalkan minum air masak je... 5 botol ke... cuma bulan puasa ni, xdptla.. boleh buat 3 botol je lps berbuka.. tu yg lmbt cket nk baiknya... bila lambat, t'paksalah amik MC takut pula jadi penyebar virus kat sekolah tu.. hahahaha...

So hari ni, sblm pergi klinik.. sibuk mencari no telefon klinik fabret masa zaman bebudak dulu..(<-- sebenarnya klinik tu jadi fabret sbb ada doktor fabret! hehe) cari kat google.. jumpa dua! sib baik salah satu tu betul. Dan secara kebetulan jgk, hari ini doktor fabret yang merawat. Alhamdulillah. Perghhh pergi je sana, tengok kerusi semua penuh...ramainya orang sakit..huhu. masa tu jam baru 10.30am. erm.. apa lagi, xlarat lah nak tunggu. amik nombor, then pergi basuh kereta & gi umah nenek jab. dalam kul 11.30am datang balik. masih ada 4 orang lagi sebelum smpi giliran. ermmm kira2 kul 12.15pm barulah dpt rawatan... haiiih penangan doktor fabret :)



Dapat 4 jenis ubat....erm.. malasnya nak makan. anti anti anti!
hahaha papepun, lepas berbuka nnt baru aku makan ubat ye.. :p
harap esk, bdn da xsakit2, hidung da xberair, dan suara dah kembali merdu ahaks! :p


~ Klinik Fauziah glamour dengan Dr. Zaed. Budak kecil sampai ke orang dewasa suka dirawat oleh Dr. Zaed. Termasuklah dengan dinda. Dari kecil, sampai dah besar. ahaks!

7 ulasan:

-telordibasuh- berkata...

oo teacher xsehat..
dinda xupdate blog tapi template acik bertukar je heeheh

tiafazunia berkata...

peberet sbb ?
hensem ekk ? ngeee!

take care yehh! >.<

hazman aka species1980 berkata...

hhmmm....semoga cepat sembuh yea...

dinda.teJa berkata...

@telur - mode content xdak, tp mode template membuak2 :p

@tia - pakcik doktor tu biasa je. cuma dia baik. n ubat dia superb!!! klu kira encem.. npe org lelaki pon suke... hehehe.. :p

@hazman - tQ very mussshhhh :)

Kamil ace™ berkata...

uih??suare merdu..haha

btw..semoga cpt sembuh

dinda.teJa berkata...

@kamil - sape lagi nak puji kalau bukan diri sendiri! hihi.. btw, tQ for ur wish.. dinda da semakin sihat dah ni.. :)

diraja22 berkata...

mudah2 dh sihat seperti biasa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengikut