Welcome to blogdindateJa

Jumaat, Julai 09, 2010

Rate My F***

Cop cop! Pernah edit gambar menggunakan PhotoScape tak? Dinda baru je jumpa software ni sebenarnya. Baru tak baru dah sebulan jugak rasanya. Cuma baru hari ini berkesempatan mengexplore software tu. Tahap pengexploran pun masih di tahap 50% ke bawah. Berikut adalah hasil pertama penggunaan PhotoScape Editor's feature.


Welcome To My Blog : Perasan Cute
(Keterangan blog : Stripes Bacground tu jumpa kat google. Gambar black+white tu je dinda punya. Else, ori from PhotoScape)



I Love My Blog : Cerbisan Lama
(Keterangan blog : Background image tu je dinda punya. Else, semua from PhotoScape)


Software PhotoScape ni menarik dan mudah digunakan. Ada banyak features dan pastinya mudah!!! amat sesuai bagi pengguna baru yang baru nak berjinak2 dalam mengedit photo sendiri, like me :p. Ok, antara features lain selain Editor (<-untuk edit photo), terdapat juga Batch editor, Page, Combine, Animated GIF, Print, Splitter dan banyak lagi. Amacam? berminat tak? (macam agen promosi pulak dinda ni!~adeh..) Segala maklumat berkenaan PhotoScape boleh anda perolehi secara langsung di http://www.photoscape.org atau anda boleh downloadnya terus menggunakan link ini dibawah.

1. Free Download from download.cnet.com
2. Free Download from brothersoft.com
3. Free Download from softonic.com

p/s : dinda bukan agen promote, cuma nak berkongsi! Foto pertama dan kedua tu utk idea buat animated banner (126x126 or 200x200) tuk letak di sideBar, for exchange.

Silalah RATE MY FOTO ye... <--(Tajuk Entri yang asal) terima kasih daun keladi lain kali singgah la baca entry dinda lagi (^-^). TQ So Muchhh.. mmuuah muuah..

---------------------------------------------------------------

Penghargaan ini buat komentor yang mengeRATE (<-- jgn tiru tatabahasa ni)


Hope U Like It!


...juga akan disusuli dengan AWARD + BANNER pertama dari dinda :) TUNGGUUUUUU.....

22 ulasan:

Zulfahmi Abidin berkata...

hahaha..tak pernah la edit pic gune photoshop..edit gune ulead penah lah.yang atas tuh cantik..no 2 mcm gothic..

Fahmie's Latest Entry:
¶ Start Sharing Not Selling
¶ Skaters Bila Dah Bosan
¶ My top song this week
¶ Verification Oh Verification

dinda.teJa berkata...

Pembetulan : bukan photoshop, tp PhotoScape la :)

btw, thanx for da Rate! :)

Ms. Ann berkata...

dinda: memang cutes... suka guna photoscape nie... memamh slalu guner

Amir Izzat berkata...

Assalamualaikum tuan tumah!! ehehe..amir datang sini selepas mengharungi line bodband yg teruk.ha,sebenarnya pening nei..mana satu banner? belum buat ek?


hurm..nak rate camney nie? hurm...atau amir yg tersilap pandang..

dinda.teJa berkata...

@Anne : yelah.. dinda baru perasan.. sblm ni klu mls nk edit guna photoshop, dinda guna picnik. tp lecey pulak kena o9.. nyesal xtahu pasal photoScape dari awal...

@Amir : ekekeke.. dinda lagi la xtau!!! ~ngeee.. dinda nak buat animated banner yg bersaiz 126xa126 or 200x200 besar nye gitu je.. utk exchange! yg atas ni hanya lakaran awal... :p

SO, yang mana ok ya.. yg 1st or 2nd?

Sharinginfoz berkata...

edit jangan tak edit

dinda.teJa berkata...

@sharing : yer yer.. im keep going... tQ tQ hihihi...

p/s: u pilih yg mn satu.. pic pertama or kedua?

En iLham berkata...

salam
saya pun banyak guna photoscpae untuk edit gambar
tp xdapat pun nak buat secantik yang awak buat
hehe
tahniah2
bolehlah editkan gambar untuk saya

NOOR FATIN berkata...

dinda
gmbr yg 1st sesuai!!
cantik laa,, siap ada gmabr lagi
nampak ceria
:)

Eciz berkata...

ohhh. aku dgr kata, org cakap pscape ni senang. tp aku tak penah try.


salunya berhadapan dengan potocop la. ngeee da biasa. jadi geng gitu. KAHKAH

Mohamad Nur Hidayat berkata...

selalu guna photoshop je

dinda.teJa berkata...

@ ilham : insyaAllah kalau xde papehal bole je editkan pic awak..

@ fatin : wahh baek lah, thanx for ya comentor! tQ so muchhh :)

@ eCiz : cifuuu!! lps ni nk try potocop pulak laahh :)

@ hidayat : dah 3 thn kot xpegang fotoshop... lappy xbagi.. huhu

Thanx sumer :)

Eciz berkata...

LALALA. cifu ke ciput? KAHKAH. potocop senangggggg besh au. erk aku suka gbr no 2 la.

Encik aMin berkata...

wah, tatau lak photoscape bole edit byk2 camni... btw, I bole je blanje u bila tiap2 bulan dpt rm200 dari nuffnang... haha.. :p

dinda.teJa berkata...

@ Eciz : untuk ko aku bagi dua2 skali la.. cifoo ngn cipot! kuang3x... ler ko bgth lambat sgt... aku da wat template da... hihihi jadi x? tp keanak2an plak.. hahaha

@ En. Amin : Template dinda yang baru ni pun fully edit from PhotoScape! Ok la tu nak belanja! dapat jersi argentina no 10 pun da syukur dah... hihihi :p

@cu SaYaNg berkata...

acu penah donlod tp mcm x pandai je nk edit guna photo scape nie..hehehee...maklum le buta it ckit..

rizputra7 berkata...

lawa juga grafik yg dinda buat tue..nak try ler nanti

tia berkata...

photoscape ley wat cmneh ek ?
tang mne plak ?
npe tia tak tau ?
aduuu! :)

tia tak tau nk rate yg mne,
dua2 bagos,
yg no 1 sesuai dgn background!
yg no 2 nmpak elegen je,
huhu!

Ir. Cacing Kerawit berkata...

haha...photoscape mmg best...tpi dah jemu...skang tngah kodek2 photoshop plak xD

Messi Dicabul!!!

dinda.teJa berkata...

@acu sayang.. cuba try guna picnik.com :)

@riz.. try jgn xtry yer..

@tia.. thanx!

@cacing.. kita terbalik.. dinda kenal photoshop dulu baru kenal photoscape.. :)

lya berkata...

pernah guna photoscape nak buat gif je.. hahaha.. my favicon nis buat guna photoscape la. belum ada masa nak explore lagi dalam..

syAzAnA berkata...

dinda; lame xsinggah sini. huhu. em. syaz suka photo yg kedua tuh. nmpak so classy. hehe. num duaaaa.

syaz pminat photoscape!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengikut