Welcome to blogdindateJa

Selasa, Jun 08, 2010

Movie Marathon

Dah lama xdapat marathon, so cuti-cuti ni xde pergi mana2, dapatlah buat kerja ni..ihihi
Malam tadi abiskan 5 episodes, harini abiskan terus lagi 7 episodes!!! fuh legaaaaaa...
A happy starting with touching ending story.. loving it..

Dinda cerita sikit eyh..
Tajuk ceritanya, Mukodono! juga dikenali sebagai Son-in-law / Married Couple Talk / My Husband / Suami ku ? genre untuk cerita ni pula, family dan mengandungi 12 episodes.. Cerita ni mengisahkan seorang penyayi yg mengasingkan kehidupan family dan careernya. Dia ni klu dgn family cara terus berubah. Agak ngada2 la, tp penuh semangat! haahaha.. Dia ni mmg sayang betul wife & family mertua yg dia sorokkan demi menjaga career dia tu..macam-macam dia sanggup buat asalkan wife n family wife dia ni happy. Tp akhirnya, dia terkantoi bila gambarnya di snap ketika dia dengan wife dia sedang bercintan cinton kat luar umah sebelum gi kerja. Dia ni yg cool, tiba-tiba jd berang lalu menyebabkan pergaduhan berlaku antara dia dan abg ipar nya. Wartawan pun memang ambil kesempatan la. cerita hot mcm sushi panas..huhu.. (ada te?) Tekanan dan perselisihan yang dihadapi dia dan familynya akhirnya telah mengakhiri perkahwinan dia..sedihnya. Semua kontrak album, video, pergambaran di batalkan serta merta.. Lastly, setelah beberapa lama menyepikan diri disamping nk recover heart pain dia tu, dia tmpil dgn concert come back. Masa tu dia ambil kesempatan utk beritahu semuanya..dan akhirnya peminat menerima dia dan kehidupan dia.. Wife dia pun terharu sbb dia beritahu satu japan dia perempuan yg paling dia sayang hingga sekarang wlupun dorg da divorce..huhu touching akhirnya dorg bersatu semula :).

Ini lah si "Dia" tu.. 


Malam ni nak marathon cerita apa pulak yeeaahhh?? :)

4 ulasan:

MFS berkata...

tak sangka ek..awak pon apply dasar pandang ke timur..hikhik

movie + marathon = moviethon....=)

Fariz berkata...

ni bkn movie marathon, ni series marathon.. huuhhuhu

fndrocka berkata...

ini bukan movie marathon dowhhhh

dinda.teJa berkata...

yela yela... serthon!!! uhuhu apekah dosaku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengikut